Residence

NB Residence. Athens Riviera

A journey to the Far East was the source o/ inspiration when designing the interiors /or this private residence, a destination close to the heart o/ it’s owners who travels /requently with a passion /or collecting objects, pictures, memories. Based on the Athens riviera the residence
overlooks the most beauti/ul “Zen” beach, whose name seems to have dictated a particular style and the overall scheme o/ the project.

Construction Manager | Maria Simiakaki

Votre imagination, notre réalité, entreprendre avec passion
Votre imagination, notre réalité, entreprendre avec passion
Votre imagination, notre réalité, entreprendre avec passion

Photography | Katerina Avgerinou

The house is developed on three levels. On the ground .floor someone .finds the living room and the open air kitchen. A monochrome palette characterizes all the selections while a Doric style governs the layout o/ spaces and the separation o/ /unctions into a /ree grid consisting o/ /our sections. The material o/ the cement mortar on the .floor has been similarly used on the walls as well as on the wooden constructions, thus creating the effect o/ a space conceived as a single box. The central kitchen island and the elongated .fireplace, both lined with antique burnt stone assolutonero, stand out in the composition.

The house is developed on three levels. On the ground .floor someone .finds the living room and the open air kitchen. A monochrome palette characterizes all the selections while a Doric style governs the layout o/ spaces and the separation o/ /unctions into a /ree grid consisting o/ /our sections. The material o/ the cement mortar on the .floor has been similarly used on the walls as well as on the wooden constructions, thus creating the effect o/ a space conceived as a single box. The central kitchen island and the elongated .fireplace, both lined with antique burnt stone assolutonero, stand out in the composition.

On the second level there is a guest room. The gesture o/ an elongated low bench made o/ stone dynamically runs through the space while oak sliding panels separate the sleeping area. The master bedroom is developed on the top .floor, along with the master bathroom and the dressing room. The principal idea o/ the con.figuration was to create a glass box that houses a douche space in common view with the bed space. In doing so, one’s gaze can travel unobstructed all the way to the beach.

Rough, authentic materials. Gestures simple yet signi.ficant. Spaces without visual barriers that allow the owners to /ocus on the real essentials: a li/e near the sea, alongside the memories o/ a trip /rom the past and with the eyes set towards the journeys yet to come.

Votre imagination, notre réalité, entreprendre avec passion
Votre imagination, notre réalité, entreprendre avec passion

Ajoutez votre titre ici
Our unique one-click concept

Adresse:

INSKY immobilier architecture design
6 rue de Genève CH-1225

Social :

Contact:

+41 (0) 22 700 11 43
info@insky-swiss.ch